HTML

rek-láma

Lássunk bele a reklámokba, értsük meg őket, érezzük miért jó nekünk fogyasztónak lenni. Mert jó. Ugye?

Friss topikok

Linkblog

ne féljünk a minimáltól

2008.07.30. 12:11 richelieu

Emlékszem gyermekkoromban mikor szüleim (szeretetük tényének teljes biztosítása mellett) leparkoltak vidékre 1-2 hónapra, milyen jó is volt lepunnyadni a tévé elé a szokásos napi kb 15-20 Km biciklizés illetve szöcskevadászat után, és nézni, amint műhóval befújt képkeretben világoskék ruhájú Abba frizurás nénik ugrándoztak a képen, kiemelve, hogy mind az üdeségüket, mind a könnyedségüket annak a bizonyos fürdőhabnak/samponnak köszönhetik. És valljuk be, éreztük rögtön a jó illatot, ugye? Szinte kézzelfogható volt a pamut ruha nő-illata? A finom hajé? Ugye.....

Ezzel szemben ma mi van? Szemtengelyferdüléses színésznők lobogtatják a hajukat mesterséges környezetben, egymás mögé montírozott effektekkel mint anno az egymillió fontos hangjegyben, vagy további színésznők ülnek egy tengerparti szálloda teraszán, és miközben írnak apukájuknak egy dalt, elmondják, hogy ők bizony szabi alatt is szeretnek reggelente kb 2,5 órát készülni az uszkve 5 perces kávéfogyasztáshoz. És érzünk mi ekkor valamit, érezzük az illatot, a tapintását a hajnak...? Ugye nem. Én speciell a fodrászatok erősen vegyszerszagát érzem olyankor, a dauer (dájer - a szerk) orrfacsaró "illatát", mely valahogy az agyamig jut el, nem áll meg az orr-üregemben.

Kérdem én, nem lehetne néha visszatérni a minimálra, ahelyett, hogy például a panelben élő embereknek olyan reklámokat nyomunk, ahol bizony Sabrine 4 kontinensen való magángépezés után is frissen tudja rázni a fejét, és még operatőr is van neki hozzá, aki ezt lefilmezi? Hol jelent ez motivációt a lakosok felé? Elárulom, sehol.

Olyan reflexek ivódtak be a hajukat festeni kívánó Nők agyába gyermekkorukban, melyek meghatározók lehetnek, és akár piaci előrelépést is jelenthetnek egy-egy kevésbé ismert vagy eladott termék számára, akkor, ha ezt ki is használják. Hiszen ők kb akkor voltak gyerekek mint amikor én, és velem ellentétben nők és szép hajuk is lehetne, ha akarnák (akinek persze eleve nincs), és látták amit én, látták, amint anyukájuk kijött a fürdőből, jött az édes illat, és látták, amint apu érdekesen kezd nézni, és mintha tágulna az orrlyuka...

Annak idején valahogy az volt az érzésem, hogy a Nők azért lesznek szépek, hogy másoknak tetszenek. Manapság pedig azt érzem mindent azért követnek el, hogy a másiknál szebbek legyenek. illetve a lehető legmárkásabb fodrászatnál tudjanak otthagyni kéthetente egy hűtőgép vételár-részletnyi pénzt, jobb esetben egy teljes mikro árát. Talán ezt ki is lehetne használni, mondhatni a téma az utcán hever.

Azt hiszem, el kellene kicsit gondolkodnunk azon, hogy a vonzerőt és a katarzist nem a samponban rejlő, már-már kimondhatatlan természetesen bio vegyszer tartalom okozza, hanem az elért elégedettség, jó-érzet.

Kérdem én, nem lenne jobb egy olyan rövid, már-már pofátlanul egyszerű spot, melyben egy női hajba bebújó férfi fej látszik, és egy hatalmas levegővétel hallatszik egy apró női kuncogás mellett? Szerintem ha ez a teaser menne 2 hónapig, a nők megőrülnének, hogy megtudják mi a bánat ez, mitől is lesz egy férfi ilyen... Mert a Nők erre vágynak, mi meg arra, hogy beleszagoljunk a hajukba, a varázslatos vegyszernevek nem annyira nyűgöznek le minket......

 

Nos, fontoljuk meg T. reklámszakemberek, nem érne ez meg egy misét? Elárulom, megérne.

És azt is elárulom, aki ezen írás publikálása után készít egy ilyen spotot, annak a gatyáját is leperlem, amőbáig kiforgatom a családi vagyonból.

De persze meg lehet velem egyezni... :-)

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rek-lama.blog.hu/api/trackback/id/tr18592576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása