HTML

rek-láma

Lássunk bele a reklámokba, értsük meg őket, érezzük miért jó nekünk fogyasztónak lenni. Mert jó. Ugye?

Friss topikok

Linkblog

turmixgép reinvented

2008.10.27. 15:05 richelieu

Akik azt gondolták, hogy már rég elértük a legalját, nos azok tévedtek.

 

A minap a szokásos esti tv adagom elfogyasztása közben olyan reklámra lettem figyelmes, aminek jellemzéséhez az emberiség által manapság használt betű-, és szókészlet is szegényesnek bizonyul. Maga a reklám nem túl hosszú, témája azonban annál szofisztikáltabb és szívbemarkolóbb. Megpróbálom leírni a látottakat, nehéz lesz összeszedetten fogalmazni.

A jelenet egy konyhában játszódik. A képen kettő darab átlagos tinilány fog a kezében egy turmixgépet, ami be van kapcslva, és azt rázzák mintegy gitárszerűen a kezükben, miközben dobálják magukat. Ennyi. Majd bevágják a reklám által eladni kívánt terméket: izzadásgátló stift / spray.

Na még egyszer: konyha, turmixgép bekapcsolva kézben, rángatózás, stift/spray.

Ugye, hogy nyersen sokkoló? Ugye, hogy mindannyiunknak, akinek van otthon turmixgépe ezt akarjuk csinálni? Léggitározni bekapcsolt turmixgéppel? Ugye hogy? Na!

Engedjétek meg azonban, hogy felsoroljam azokat a cselekedeteket, melyeket egyrészt a reklám vált ki belőlem, másrészt pedig azokat, melyeket azonnal foganatosítanék, ha lányom ezt csinálná "barinőjével", mikor benyitok a konyhámba. Nincs lányom, csak fiam. Nem gondolom tovább.

Tehát, ami kivált belőlem:

- értetlenség;

- undor;

- soha nem veszek turmixgépet; 

- soha nem veszek gitárt;

- botmixert sem;

- elvagyok én a stift nélkül is, nem fogok sosem léggitározni turmixgéppel.

De most komolyan, az lenne az üzenet, hogy a reklám hatására a dolgot kipróbálom, mert hogy ez most szélsőséges körülmények között is hat? Jól értem? Az a szélsőséges körülmény, hogy ha a turmixgépemmel léggitározom a konyhámban, a stift akkor is használ, és nem lesz banán turmix szagom? Vagy a stift csak ekkor hat igazán, amint bedugom a konnektorba a turmixmasinát? Vagy ez csak mások konyhájában hat? Vagy ha egyszer egy nőnél vagy a konyhájában, és azt kéri, hogy léggitározz a turmixgépével, akkor is biztonsággal és önbizalommal teheted azt? Azt a betyár mindenit....

Alábbiakat tenném, ha nem létező lányom léggítározna a konyhámban:

- adnék egy sallert, majd kihúznám a turmixgépet,

- kihúznám a turmixgépet, majd adnék egy sallert;

- adnék magamnak egy sallert, hogy ilyen jó szülő vagyok;

- eltiltanám a barátnőjétől és a turmixgépektől - majd adnék egy sallert a szomszédnak;

- megkérdezném az anyját, hogy akkor ez most hogy...?

Hiába no, a jó szülő és a frappáns nevelés messziről megismerszik.

De most komolyan. Az üzenet hol rejlik a reklámban? Légy vagány, a stifted turmixolás közben is kitart? Hol van már a klasszikus értékrend, a meleg, párás konyha, ahol anyu reggel 6 óta főz, és semmi oxigén csak pára és csülök molekulák a levegőben?! Ott álljon helyt a deo....

 

Most láttam ennek az eposznak a második részét...erről külön történet lesz, mert megéri....

A turmixgép legyen veletek.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rek-lama.blog.hu/api/trackback/id/tr34734455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása